> مجهز نبودن ۶۰ درصد اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری | حدید نیوز
تاریخ انتشار :چهارشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۴۴
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد اراضی کشاورزی به روش‌های نوین آبیاری مجهز نشده‌اند، ۵۰ درصد کانال‌های انتقال آب، خاکی هستند و ۸۰۰ هزار هکتار شبکه آبیاری را اجرا نکرده‌ایم.
مجهز نبودن ۶۰ درصد اراضی کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری
در همایش ملی بهره‌وری آب مباحثی، چون اهمیت سیاستگذاری و سرمایه‌گذاری مناسب برای افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی، ضرورت ایجاد الگوی آینده‌نگری و آینده‌پژوهی برای افزایش بهره‌وری آب و نیز اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای پیشبرد موفق الگوی کشت مورد تاکید قرار گرفت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم پیشرفت، شاخص‌هایی برای افزایش بهره‌وری از جمله اجرای ۲۰۰ هزار هکتار سامانه آبیاری تحت فشار، ۱۵۰ هزار هکتار سامانه آبیاری زیرسطحی، احداث ۷۰ هزار هکتار شبکه، ۳ هزار کیلومتر احداث کانال و ۷۰ هزار هکتار جاده بین مزارع تعیین شده که به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد و این درحالی است که امسال ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار گرفته‌ایم.

در این همایش "اکبر فتحی" گفت: اقدامات برای مدیریت و مصرف بهینه آب در دو حوزه وزارت جهادکشاورزی و وزارت نیرو از جمله در زمینه احداث شبکه‌های اصلی و فرعی در پایاب سد‌ها باید با هم مطابقت داشته باشد و لازم است هماهنگی بیشتری میان این دو وزارتخانه صورت گیرد.

وی افزود: مصرف آب در حوزه کشاورزی باید مدیریت شود و کشاورز نیز به اهمیت مصرف بهینه آب واقف است، اما ابزار مدیریت آب را ندارد.معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به ضرورت اجرای الگوی کشت برای ارتقای بهره‌وری آب در بخش کشاورزی تصریح کرد: الگوی کشت باید به یک الگوی بهینه مصرف آب براساس ظرفیت‌های مناطق مختلف تبدیل شود و در اجرای آن تمام دستگاه‌های ذی‌ربط باید مشارکت کنند.

فتحی بر اجرای سیاست‌های تشویقی و تنبیهی برای محقق شدن الگوی کشت تاکید کرد و گفت: برای اجرای اینگونه سیاستگذاری‌ها باید ادبیات مشترکی در سطح کلان شکل بگیرد و وزارتخانه‌های جهادکشاورزی، نیرو، سازمان برنامه و بودجه، قوه مقننه و قضاییه و سایر دستگاه‌ها نقش‌آفرینی و همراهی کنند.

همچنین " صفدر نیازی شهرکی " گفت: در برنامه
هفتم پیشرفت، شاخص‌هایی برای افزایش بهره‌وری از جمله اجرای ۲۰۰ هزار هکتار سامانه آبیاری تحت فشار، ۱۵۰ هزار هکتار سامانه آبیاری زیرسطحی، احداث ۷۰ هزار هکتار شبکه، ۳ هزار کیلومتر احداث کانال و ۷۰ هزار هکتار جاده بین مزارع تعیین شده که به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد و این درحالی است که امسال ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار گرفته‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بر ایجاد یک الگو برای آینده نگری و آینده پژوهی در حوزه آب و الگوی کشت با مشارکت وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و نیرو تاکید کرد و افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد اراضی کشاورزی به روش‌های نوین آبیاری مجهز نشده‌اند، ۵۰ درصد کانال‌های انتقال آب، خاکی هستند و ۸۰۰ هزار هکتار شبکه آبیاری را اجرا نکرده‌ایم.

در ادامه نیز " غلامرضا گل‌محمدی " رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورز بر سیاست‌گذاری‌ها و سرمایه‌گذاری مناسب برای افزایش بهره‌وری آب و توسعه روش‌های نوین آبیاری در این بخش تاکید کرد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورز افزود: افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی به معنای بهره‌وری از تمام منابع و امکانات در راستای تولید محصول به ازای هر مترمکعب آب مصرفی است.

وی تصریح کرد: برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، عوامل فنی متعدد همچون روش‌های نوین آبیاری، بهره‌برداری مناسب از آب و انتقال آب تا سر مزرعه نقش دارند، اما یک پیوست مدیریتی هم این بخش دارد.

به گفته وی، مدیریت مزرعه، الگوی کاشت، قیمت‌گذاری، آموزش، ترویج، فرهنگ‌سازی و توجه مردم و کشاورزان به توصیه‌های فنی نیز در افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی تاثیرگذار است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان این که قوانین متعدد کشور ما را مکلف کرده که در حوزه بهره‌وری گام برداریم، اذعان داشت: قانون ملی بهره‌وری، سند ملی دانش‌بنیان و امنیت غذایی و دو ماده از برنامه هفتم پیشرفت از اسنادی هستند که وزارت جهادکشاورزی را مکلف به افزایش بهره‌وری کرده است.

وی افزود: برنامه هفتم پیشرفت، حدود ۵۰ درصد رشد را مربوط به افزایش بهره‌وری کرده و از این رو با توجه به بحران‌هایی در حوزه تغییرات اقلیمی، خشکسالی و آب، باید توجه زیادی به بخش آب داشته باشیم.

گل‌محمدی خاطرنشان کرد: با توجه به این که بیشترین منابع آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، از این رو بهره‌وری آب در این بخش به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی واگذار شده است.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما http://hadidnews.com/vdcdnk0o.yt0z96a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما