کشور ما در حوزه نرم افزار جزو پیشروهاست و این را تمام کشورهای دنیا و تحقیقات تایید میکنند، اما نکتهای که وجود دارد برای پیاده سازی این کاربردها یک بستر سخت افزاری لازم است. در این زمینه همچنان کشور ما نیاز دارد که پیشرفت کند.
عبدالله امیرخانی عضو هئیت علمی دانشگاه علم و صنعت و یکی از برگزیدگان همایش ملی «هوش، فرهنگ و رسانه: اگر هوش مصنوعی را به دو بخش تقسیم کنیم، یک حوزه نرم افزاری و یک حوزه زیرساخت، به قطعیت میتوانم اعلام کنم که کشور ما در حوزه نرم افزار جزو پیشروهاست و این را تمام کشورهای دنیا و تحقیقات تایید میکنند.
اما نکتهای که وجود دارد برای پیاده سازی این کاربردها یک بستر سخت افزاری لازم است. در این زمینه همچنان کشور ما نیاز دارد که پیشرفت کند و نسبت به کشورهای همسایه همچنان آمار نشان میدهد که ما عقبتر هستیم. اگر این زیرساخت سخت افزاری فراهم شود در کشور، قطعا ما جز ۵ کشور اول خواهیم بود.
وی افزود: یکی از اهداف همایش «هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه»، که برگزار شد، لزوم پرداختن به زیرساخت سخت افزاری است. به عنوان مثال یک برنامهای مثل فوتبال که ۹۰ دقیقه است اگر بخواهیم آن را خلاصه کنیم، از نظر دانش و نرم افزاری مشکلی نداریم، اما نیاز به یک سخت افزار خوب داریم که نیاز است در این حوزه کار بیشتری انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که هوش مصنوعی فرصت است یا تهدید گفت: هوش مصنوعی، فرصت است، میتواند مثل یک تیغ دو دم باشد، هم استفاده خوب کرد هم استفاده بد، که در همه موارد به این شکل است.
هوش مصنوعی بخشهای متعددی دارد و در همایشی هم که برگزار شد این به اثبات رسید که هوش مصنوعی یک فرصت خیلی فوق العاده است در کاربردهای مختلف.
وی گفت: در این همایش قسمتهایی مختلفی از هوش مصنوعی بررسی شد یکی از قسمتها، کارگاهها و نشستها بود که با استقبال خوبی همراه بود، هم از افراد داخل سازمان، هم پژوهشگران دانشگاهی و هم شرکتهای دانش بنیان.
آنچه که مهم است دستیاری هوش مصنوعی در رسانه. اساسا قرار نیست هوش مصنوعی جای کسی را بگیرد همه افراد در جایگاههای خودشان هستند، اما این کمک رسانی توسط هوش مصنوعی انجام میشود.
وی در پاسخ به این سوال که استفاده از هوش مصنوعی نیاز به سواد رسانه ای خاص دارد گفت: اگر آن سواد رسانهای خاص نباشد میتواند مضر باشد، اما اگر قرار باشد از مدلهای منبع باز (اوپن سورس) استفاده کنیم خیر، ولی استفاده از مدلهای که اختصاصی هستند یک سواد نسبی نیاز دارد.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما http://hadidnews.com/vdcgtt9t.ak9zn4prra.html