برخی فروشندگان طلا با هدف سودجویی و دریافت کارمزد بیشتر به اسم مصنوع ایتالیایی میفروشند.
برخی فروشندگان مصنوعات طلا با هدف سودجویی و دریافت کارمزد بیشتر، برخی مصنوعات طلای تولید داخل را به دلیل کیفیت بالایی که دارند، به اسم مصنوع ایتالیایی به مردم میفروشند.
به گزارش حدیدنیوز به نقل از تهران پرس، چندی پیش بهادر کاظمی، معاون سازمان ملی استاندارد اعلام کرد که برخي فروشندگان مصنوعات طلا با هدف سودجويي و دريافت کارمزد بيشتر، برخي مصنوعات طلاي توليد داخل را به دليل کيفيت بالايي که دارند، به اسم مصنوع ايتاليايي به مردم ميفروشند که نوعی تخلف و فريب مشتري به شمار میآید که در صورت مشاهده با آن برخورد ميشود. تهران پرس بمنظور بررسی بیشتر گفتگویی را با محمد ولی، رئیس اتحادیه تولید کنندگان طلا ترتیب داد.او بر این باور است که متاسفانه در بین مردم فرهنگی رواج پیدا کرده که در صورت اطلاع از خارجی بودن کالا، آن را بهتر خریداری می کنند و به قیمت هم توجه چندانی ندارند؛ همین امر موجب شده سودجویی برخی از افراد از این شرایط شده است.
مصنوعات طلای ایرانی که با نام برند بعنوان طلای خارجی به فروش می رود تا به حدی مصرف کنندگان را نگران کرده، این موضوع را چگونه ارزیابی می کنید؟
این مسئله برای اولین بار در سازمان استاندارد مطرح شد، قبل از هرچیز بایستی این نکته را متذکر شوم که مطابق با قانون واردات مصنوعات طلا ممنوع است و در صورت مشاهده با آن برخورد می شود. البته این موضوع محدود به مصنوعات می باشد در حالیکه واردات طلای خام بصورت شمش زیر نظارت بانک مرکزی انجام می شود. متاسفانه در بین مردم فرهنگی رواج پیدا کرده که در صورت اطلاع از خارجی بودن کالا، آن را بهتر خریداری می کنند و به قیمت هم توجه چندانی ندارند؛ همین امر موجب شده سودجویی برخی از افراد از این شرایط شده است و محصولات ایرانی خود را با قیمتهایی بسیار بالاتر به نام کالای خارجی عرضه کنند که بایستی به این افراد اخطار داده شود و بعنوان کم فروشی با آنها برخورد کرد چرا که اینکار نه از لحاظ شرعی و نه از لحاظ قانونی درست نمی باشد. البته تولید کنندگان داخلی نیز باید تلاش کنند تا با حرکت به سوی محصولات با کیفیت، این فرهنگ نادرست را تغییر دهند و اعتماد مصرف کنندگان را جلب نمایند.
در همین رابطه چه نظارتهایی را می توان اعمال کرد و یا چه سازمانهایی مسئول می باشند؟
در رابطه با نظارتهای مورد نظر قانون، سازمان ملی استاندارد مسئول کنترل ونظارت بر عیارهای طلاهای ساخت داخل می باشد، همچنین سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان نیز می تواند در راستای اعمال نظارتهای دقیق تر، مداخله کند. از طرفی همین امر در رسالت اتحادیه های صنفی نیز موضوعیت پیدا می کند. ما بدین منظور بازدیدهای دوره ای را انجام می دهیم، اما این بازدیدها کفایت نمی کند.
معاون سازمان استاندارد از شناسامه دار کردن محصولات صحبت به میان آوردند، ممکن است در این مورد بیشتر توضیح دهید؟
در همین رابطه یک تفاهمنامه بین سازمان ملی استاندارد و اتحادیه تولید کنندگان طلا بمنظور مشارکت هرچه بیشتر تشکل ها و NGO ها و همکاری با سازمانهای زیربط به امضا رسید. مطابق با همین تفاهمنامه مسئولیتهایی متوجه ما شد. برای شرکت در یک بازار رقابتی بمنظور رشد در این حوزه، بایستی محصولات و مصنوعات، هویت دار باشند تا بتوان کالا را پی گیری کرد که بعنوان نمونه از چه کسی خریداری شده، در کدام شهر تولید شده و مسئول نظارت چه سازمانی بوده است.
در همین راستا اتحادیه از علامت کاربرد که بر اساس شرایط خاص و ویژه طراحی شده است استفاده می کند که شامل مواردی همچون عیار،سازنده و... است که بر روی مصنوع حک می شود. مطمئنا واحدهایی که اسم خود را بر روی کار حک می کنند زیر مجموعه اتحادیه های صنفی می باشند.
همچنین اتحادیه، طرحی را بمنظور نظارت بیشتر برای اجرا در سال ۹۳ در سطح استان تهران در نظر گرفته است؛ مطابق این طرح، دستگاه های تست عیار در اختیار واحدها قرار گرفته است تا مصرف کننده با اطمینان بیشتری از وزن و عیار طلا اقدام به خرید کند.
مصرف کنندگان برای اطمینان بیشتر نسبت به محصول چه اقداماتی را می توانند انجام دهند؟
مصرف کنندگان بایستی توجه داشته باشند هنگام خرید محصولات حتما از فروشنده فاکتور آدرس دار را دریافت کنند. در فاکتورهای فروش مطابق با قانون نظام صنفی فروشنده موظف به قید کردن قیمت طلا، اجرت ساخت و سود فروشنده می باشد. در مورد مصنوعاتی که شامل سنگ های قیمتی نیز می باشند بهمین شکل بایستی نوع سنگ و عیار آن مشخص شود. همچنین مصرف کنندگان در صورت بروز مشکل می توانند مراتب اعتراض خود را با روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، نقره و سنگهای قیمتی به شماره ۲۲۸۸۸۲۷۲ در میان بگذارند تا مورد پی گیری قرار گیرد.
در حال حاضر اجرت ساخت برای هر گرم طلا چقدر می باشد؟
البته ساخت طلا به نوعی هنر محسوب می شود و هرکس برای هنر خود با توجه به ظرافت بکار رفته در ساخت، قیمت را تعیین می کند اما این تعیین قیمت باید بر اساس قاعده و چهارچوب خاصی صورت پذیرد. در حال حاضر قیمت اجرت ساخت بین ۵ تا ۱۵ هزار تومان متغیر می باشد.
برای آخرین سئوال خواسته خود از دولت جدید بفرمایید؟
در شرایط فعلی مسئولان امر باید زمینه حمایت ازتولیدکنندگان داخلی برای استمرار حضور در بازار رقابتی امروز و بمنظور ایجاد ارزش افزوده، نیازمند حمایتهای تامین اجتماعی و اداره دارایی می باشیم..در این بین اولین مشخصه برای حضور در بازارهای بین المللی برآورده کردن فاکتورهای مرتبط با کیفیت می باشد و بدین منظور با نگاهی به جلو در پی بالا بردن کیفیت در صنایع ساخت طلا و همچنین صنایع وابسته همچون ساخت ابزار هستیم. http://hadidnews.com/vdcd5j0x.yt05z6a22y.html