کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بهره‌وری ۴۰ درصدی هوش مصنوعی در زنجیره انرژی کشور

25 تير 1404 ساعت 9:47

کارشناس فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی گفت: هوش مصنوعی می‌تواند تحولی اساسی در زنجیره تولید، توزیع و مصرف ایجاد کند.


صادق خانی علی‌اکبری، کارشناس فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی،اظهار کرد: بخش عمده‌ای از ناترازی‌ها در اقتصاد کشور ناشی از ناترازی در تولید، توزیع و مصرف انرژی است.
 
وی افزود: در حال حاضر برای سرمایه‌گذاری در تولید یک کیلووات برق، در نیروگاه اتمی ۸ هزار دلار، در نیروگاه حرارتی ۱،۵۰۰ دلار و در نیروگاه‌های خورشیدی و انرژی‌های پاک با ۳۰۰ دلار می‌توان به حجم قابل توجهی از تولید دست یافت.

همچنین یک‌سوم گاز مصرفی کشور به‌صورت رایگان در نیروگاه‌ها سوزانده می‌شود و این موضوع بیانگر آن است که باید به سمت سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی برویم که با هزینه کمتر، بیشترین بازدهی تولید را داشته باشند.
 
این کارشناس فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی بیان کرد: انرژی‌های پاک یا سرمایه‌گذاری سبز به معنای هر آن‌چیزی است که با محیط زیست سازگار باشد. در حال حاضر، دولت اقدامات موثری در این زمینه آغاز کرده و ۳۰ هزار مگاوات پروانه فعال در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر داریم. طبق گفته‌های وزیر نیرو، ۷۸ هزار مگاوات نیز پروانه در دست بررسی است که از این مجموع، تاکنون ۶۱۰ میلیون کیلووات ساعت تولید داشته‌ایم؛ رقمی قابل توجه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر.
 
وی همچنین خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی، طبق بررسی‌های انجام‌شده، می‌تواند تا ۴۰ درصد در زنجیره کامل تولید، توزیع و مصرف انرژی بهره‌وری ایجاد کند و نقش عمده‌ای در رفع ناترازی انرژی ایفا نماید. اقدامات اولیه در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در سامانه‌های مدیریت مصرف برق آغاز شده است.

صادق خانی علی‌اکبری، کارشناس فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، اظهار کرد: به‌طور کلی، کشور ایران در حوزه تولید علم رتبه‌های بسیار خوبی دارد اما مشکل اصلی ما در توسعه کاربردهاست که بخش عمده‌ای از آن به زیرساخت‌ها بازمی‌گردد.
وی افزود: در دنیا، سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یک مدل موفق و پذیرفته‌شده مطرح است.

او ادامه داد: در ایران سرمایه‌های خرد زیادی وجود دارد که معمولاً یا وارد حوزه اقتصاد نمی‌شوند یا در بخش‌های غیرمولد فعالیت می‌کنند. در حالی‌که اگر الگوی درست و شفافی برای سرمایه‌گذاری مردم در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ایجاد شود و مردم دقیقاً بدانند در کجا، با چه میزان سودی سرمایه‌گذاری می‌کنند و چه نقشی در حفظ محیط‌ زیست و ایجاد اشتغال پایدار دارند، می‌توانیم مشکل اصلی تولید برق کشور را حل کنیم.

خانی علی‌اکبری در ادامه درباره آینده انرژی‌های تجدیدپذیر در پیوند با هوش مصنوعی اظهار داشت: دفاع مقدس ۱۲ روزه به ما ثابت کرد که جنگ‌های آینده، سایبری و اقتصاد نیز دیجیتال خواهند بود و کشوری می‌تواند به توسعه پایدار برسد که امنیت هر دو حوزه را حفظ و تأمین کند.

منبع:خبرگزاری صدا و سیما
 


کد مطلب: 41076

آدرس مطلب :
http://www.hadidnews.com/news/41076/بهره-وری-۴۰-درصدی-هوش-مصنوعی-زنجیره-انرژی-کشور

حدید نیوز
  http://www.hadidnews.com