شهردار تهران در باره مشکل به خاکسپاری اموات در ماههای آینده گفت: بحران دفن اموات نداریم و برای احداث پنج آرامستان از استانداری مجوز گرفتیم.
بحران دفن اموات در شهر تهران نداریم
27 ارديبهشت 1404 ساعت 16:17
شهردار تهران در باره مشکل به خاکسپاری اموات در ماههای آینده گفت: بحران دفن اموات نداریم و برای احداث پنج آرامستان از استانداری مجوز گرفتیم.
علیرضا زاکانی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با تاکید بر اینکه آرامستانهای جدید ایجاد میکنیم، افزود: برای ایجاد ۵ آرامستان مجوز گرفتیم و دو مورد آن را تملک کردیم و دو مورد آن در حال ساخت است، سومی هم در حال تملک است.
وی درخصوص ساختمانهای فرسوده نیز گفت: برای این ساختمانها مشوق در نظر میگیریم. تهران نیازمند بازبینی است. طرح جامعی در سال ۸۶ و ۸۷ تصویب شده و در شورای عالی شهرسازی و دولت نیز تصویب شده و درآن افق سال ۱۴۰۵ تا ۱۰.۵ میلیون نفر جمعیت پذیری دیده شده است. عدد و رقمهای فعلی جمعیت تهران از ۹.۵ تا ۱۰ میلیون نفر ذکر شده که البته آمار دقیقی از آن وجود ندارد.
شهردار تهران افزود: در چنین شهری با چنین وضعیتی هنوز یک میلیون نفر جمعیتی که پیش بینی شده محقق نشده، اما هزاران مشکل وجود دارد؛ بنابراین باید نگاه جدید به ظرفیتهای آن داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ۹۳۰ هزار پلاک داریم که بالغ بر ۲۶۰ هزار پلاک آن فرسوده است، افزود: بالغ بر ۵ هزار پروانه در بافت فرسوده صادر کردیم که به نوعی یک جهش است. سال گذشته ۵۶۰۰ پلاک را در بافت فرسوده نوسازی کردیم و امسال ایده جدیدی را مطرح کردیم برای ساخت شهرکهای الگو و ساختمانهای الگو. به طوری که برای ساخت ۲۶ شهرک الگو مجوز دادیم و این فرایند را در بافت فرسوده خرد کردیم. مسکن الگو را مطرح کردیم که با این کار و با مجوز کمیسیون ماده پنج، سرعت نوسازی بالا میرود و چهره شهر تغییر پیدا میکند که شروع آن از محله هرندی خواهد بود.
آقای زاکانی اضافه کرد: باید مسیری را در مشوقها پیش ببریم که با افزایش طبقات به صورت منطقی و به جای خانههای محدود و محصور، نوسازی داشته باشیم؛ ساخت مسکنهای الگو انجام شود و آسایش مردم ارتقا پیدا کند. شهردار تهران ادامه داد: سال ۱۴۰۰ تعداد پروانههای صادر شده ۵۴۰۰ پروانه بود که اگر ما آن روش مدیریت را ادامه میدادیم حدود ۱۴۶ سال طول میکشید که کل شهر یک بار نوسازی شود؛ بنابراین شیوه جدیدی برای شهرک سازیها و ساختمان سازیهای نوین داریم که شرایط و چهره شهر تغییر پیدا میکند.
در پنج منطقه تهران کمبود کلاس درس داریم:
شهردار تهران در پاسخ به کمک شهرداری تهران به بازسازی مدارس در پایتخت و تأمین زمین برای ساخت ۱۲۰ مدرسه، اعلام کرد: تهران ۲ هزار و ۸۰۰ مدرسه دارد که بخش زیادی از آن فرسوده است. در پنج منطقه تهران کمبود کلاس درس داریم که شامل مناطق ۱۷، ۱۸، ۱۵، ۱۹ و ۲۲ است. ما خود را متعهد میدانیم که با شیوه جدیدی به دولت کمک کنیم و برای این ایده دو سال است در حال تلاش هستیم. با ایده رئیس جمهور در حمایت از آموزش و پرورش، ایده ما تسهیل شد و لایحهای را در این خصوص به شورا ارائه خواهیم کرد.
وی افزود: دولت مکلف است ۲۰۰ مجتمع آموزشی بر اساس برنامه هفتم بسازد. ما گفتیم که ۱۰۰ مجتمع آموزشی در تهران میسازیم. این مجتمعها تمام دورهها را در خود جا میدهد و امکانی را فراهم میکند که با نوسازی، تسهیلات خوبی را به دانش آموزان و اولیا ارائه دهد. مجموعه شهرسازی و مناطق ۲۲ گانه فعال شدند که امکانات را بازبینی کنند. پیشنهاداتی را ارائه دادیم که امکانات کمک به وزارت آموزش و پرورش فراهم شود تا هم مدارس آماده شود و هم ما به ازای کمک شهرداری، کمک خیرین و مولدسازی املاک آموزش و پرورش، جبران اقدامات را داشته باشیم.
ارائه لایحه به شورای شهر برای احداث ۸۰ مجتمع آموزشی:
آقای زاکانی با اشاره به جلسه اخیر خود با رئیس جمهور، گفت: در این جلسه بنا شد ۸۰ مجتمع به عنوان مقدمه کار ساخته شود که عدد فوق العاده بالایی است، اما به آن قانع نیستیم. ۵۶ نقطه در پنج منطقه لکه گذاری شد و ۱۵ نقطه در منطقه ۲۲ نیز اضافه خواهد شد. هدف بر این است که ساخت آنها سریعتر انجام شود. در شهرکهایی که بیش از ۲۰۰ خانوار دارند، باید مدرسه ساخته شود. در گذشته چنین تکلیفی نبود؛ بنابراین شهرکهایی هستند که بیش از هزار نفر جمعیت دارند، اما مدرسه ندارند. ما در شهرکهای الگو با قاعده عمل میکنیم و شرایط مثل قبل نیست. بر اساس لایحهای که به شورا میدهیم، ۸۰ مجتمع آموزشی برای ارائه خدمت به دانش آموزان و معلمان احداث میشود.
وی افزود: یک لکه زمین هفت هکتاری در پادگان ۰۶ داریم که هیچ درختی هم در این لکه نیست. تصمیم ما این است که مرکز تربیت معلم در این لکه احداث شود. یک لکه سه هکتاری نیز که میدان صبحگاه بوده به مدرسه تیزهوشان تبدیل خواهد شد. امکانات ورزشی، رفاهی و دیگر امکانات در ۸۰ مجتمع آموزشی ما پیش بینی خواهد شد. ما به این قانع نیستیم و به نوسازی تمام مدارس فکر میکنیم و معتقدیم که وزارت آموزش و پرورش با کمک شهرداریها میتواند این اقدام را انجام دهد. در جلسه هفته قبل رئیس جمهور با شهردار ۱۹ کلانشهر قرار شد که پیشنهادات در این زمینه سریعتر ارائه شود.
آقای زاکانی افزود: اگر این زمین هفت هکتاری در پادگان ۰۶ به مرکز تربیت معلم تبدیل شود، توسعه عدالت شهری محقق خواهد شد. حضور شهرداری در کنار وزارت آموزش و پرورش میتواند ظرفیتهای بالقوه را به ظرفیتهای بالفعل تبدیل کند.
شبکه، مبدلهای تولید گاز به برق و برق پنل ها؛ منبع تامین برق وسایل حمل و نقل برقی
وی در پاسخ سوالی درباره کمک به دولت برای جبران ناترازی انرژی یادآور شد: راه اصلی این مشکل مشارکت مردم در سود و نفع حوزه انرژی، به مردمسپاری مدیریت انرژی و همچنین روی آوردن به سوخت پاک است. اما درباره اینکه شهرداری چه کاری میتواند انجام دهد باید گفت که بخشی از آن به کاهش مصرف برمیگردد.
مثلا ۹۸ اصلاح تقاطعی داریم که انجام آن باعث کوتاهتر کردن مسیر مردم میشود و بااین اقدام روزی یک میلیون لیتر مصرف بنزین در شهر تهران کاهش پیدا میکند. در این ۴۴ ماه؛ بخش اعظم آن انجام و تکمیل شده است. همچنین بخش دیگری از آن به افزایش حمل و نقل عمومی و مطلوبیت آن برمی گردد. این مساله کمک میکند که وسایل حمل و نقل شخصی کمتر استفاده شود که باز به کاهش مصرف انرژی کمک میکند.
آقای زاکانی با بیان اینکه بخش دیگر به برقی سازی برمی گردد که پیشتاز این موضوع شهرداری تهران است، تصریح کرد: موضوع بعدی به تولید مربوط است. در مجموعههای فنی عمرانی، حمل و نقل و خدماتی زیرساختهای انتقال به سوخت پاک و کاهش سوخت را دنبال میکنیم. درباره تولید نیز لایحهای به شورا درباره ساختمانهای سبز بردیم که به ساختمانهایی که برای تولید برق از پنلهای خورشید استفاده کنند، مشوق میدهیم. خود شهرداری نیز باید از طریق تولید مشارکت کند و مجموعه زیست محیطی ما دنبال میکند که از طریق تمام مقدورات، تولید برق پاک را داشته باشیم و حتی به تولید از طریق مزرعههای تولید برق کمک کنیم؛ برقی که برای حمل و نقل برقی استفاده میکنیم از سه طریق شبکه، مبدلهای تولید گاز به برق و برق پنل هاست که از این طرق کمک میکنیم.
شهردار تهران افزود: یک روی دیگر این سکه صرفه جویی است که نزدیکترین روش برای این موضوع است. از طریق این کمک ها، مساله را دنبال میکنیم. همین روشها برای مساله آب نیز وجود دارد.
حریم شهرهای اطراف تهران ۱۸ سال است معطل تعیین توسط دولت است:
آقای زاکانی درباره وضع ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم پایتخت گفت: به تعبیر وزیر راه و شهرسازی تنها شهری که حریم ندارد، پایتخت است. حریم تهران در سال ۱۳۷۱ نزدیک به هزار و ۹۰۰ کیلومتر بود و تهران ۷۰۰ کیلومتر وسعت داشت. در سال ۱۳۸۶ شورای عالی شهرسازی حریم تهران را پنج هزار و ۹۸۰ کیلومتر اعلام کرد.
وی ادامه داد: شورای عالی این رقم را به وزارت کشور اعلام و وزارت کشور آن را تأیید و به استانداری اعلام کرد، اما استانداری آن را ابلاغ نکرد و باعث تناقضات متعددی شد. ماحصل این تناقضها و اشکالات، شرایط کنونی شد، اما شهرداری همواره وظیفه خود را نظارتی میدید. استاندار سابق در آذر سال ۱۴۰۲ این حریم را ابلاغ کرد و اقدامات مربوط به آن را به شهرداری تهران سپرد. حریم شهرهایاطراف تهران باید توسط دولت تعیین میشد و ۱۸ سال است که تعیین نشده و باعث مشکلات متعددی برای ما شده است.
از سال ۱۴۰۲ پس از تعیین تکلیف، هزینه سنگینی کردیم و بسیاری از آراء قلع و قمع اجرا شد و سعی کردیم ساماندهی جدی داشته باشیم و از طریق فناوریهای نوین و عکسبرداری ماهوارهای قرارداد بستیم تا به صورت نوبتی برداشتها و رصدها را بر اساس هوش مصنوعی داشته باشیم تا به حریم بانها ارائه دهیم که اقدامات لازم را انجام دهند.
نامه اخیر استانداری ابلاغیه سال ۱۴۰۲ را لغو کرد و باعث شد لکههای قرمز ایجاد شود:
آقای زاکانی ادامه داد: نیروهای شهربان و حریم بان را بین مناطق تقسیم کردیم تا اقدامات لازم انجام شود. اخیراً استانداری نامهای ارسال و ابلاغیه سال ۱۴۰۲ را لغو کرد و باعث شد شهرستانها نسبت به ساخت و ساز اقدام کنند. تمام حرفی که هفته پیش در جلسه با رئیس جمهور مطرح شد، این بود که اطراف تهران بی رویه در حال رشد است و لکههای قرمز در حال ایجاد است؛ حرف این بود که نباید مجوز صادر شود. با وزارت کشور، استانداری و دستگاه قضایی نامه نگاری شد و صراحتاً اعلام کردیم که ابلاغ اخیر استانداری غیرقانونی است و منجر به زمین خواری میشود و قطعاً در دیوان لغو خواهد شد.
وی همچنین تصریح کرد: ما اجازه نمیدهیم امثال مرتضی گرد پیش بیایند و مردم بعد از آن با ناپایداری محیطی روبه رو شوند و آسیب ببینند. دولت و دستگاه قضایی و ما بر ساخت و ساز نکردن در حریم اصرار داریم.
امیدواریم از پایان امسال قطارهای جدید وارداتی را در مترو تهران ببینیم:
شهردار تهران در پاسخ به پرسشی در باره آخرین وضع قرارداد تأمین واگن با چین و همکاری دولت برای تأمین این واگن ها، گفت: من میتوانم شهادت دهم که هم دولت شهید رئیسی و هم دولت آقای پزشکیان اهتمام ویژهای دارند که واگنها وارد شود.
وی افزود: این واگنها ۱۵ درصد پیش پرداخت نیاز داشت که از سال ۱۳۹۶ باقی مانده بود. ۹.۸ درصد از این رقم را با اعتبار شهرداری تهران قرض گرفتیم و با تضمین وزارت کشور تأمین کردیم. ما سود یورویی این رقم را پرداخت و پول را واریز کردیم و قرارداد جاری شد. واگنها باید طی ۲۳ تا ۲۷ ماه وارد میشد که به ۱۲ تا ۱۴ ماه تقلیل یافت و تولید بوژی را داخلی سازی کردیم.
آقای زاکانی بابیان اینکه ۵.۲ درصد پیش پرداخت باقی مانده گفت: پولی از سال ۱۳۹۱ مانده بود و دولت مصوب کرد که این رقم برای تأمین واگنهای تهران و دیگر شهرها به تعداد ۲ هزار واگن تأمین شود. شیراز خط مترو ساخته و چهار ساعت فعال است و قم مترو ساخته و قطار ندارد. اصفهان و مشهد و کرج نیز با چنین گرفتاریهایی مواجه هستند، لذا دولت مصوب کرده، اما هیئت تطبیق ایرادی گرفته که اگر دولت اصلاح و مجدد لایحه را ارسال کند، این قرارداد به نتیجه میرسد. تفاهم نامهای بین شهرداری و وزارت کشور و طرف چینی منعقد شد که دو رام قطار را در سال جاری داشته باشیم. پیش نمونه ساخته شده و تستهای عملیاتی آغاز شده و امیدواریم از پایان امسال قطارهای جدید را در مترو تهران ببینیم.
ایجاد بستر نشاط اجتماعی در پایتخت:
شهردار تهران در ادامه این جلسه در خصوص برنامههای شهرداری در حوزه فرهنگی و اجتماعی گفت: ما در موضوع عزاداری الگوهای مشخصی داشته و داریم، اما در اقدامات نشاط آفرینی و شادیهای میلیونی کمتر شاهد برگزاری برنامهها بودیم. با دغدغه مدیریت شهری و دیگر بخشها مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر آغاز و دیگر برنامهها این تجربه تکرار شد. وی افزود: در نیمه ماه مبارک رمضان در باغ راه حضرت زهراجمعیت زیادی در جشن ولادت امام حسن (ع) شرکت کردند.
تلاش ما بر این است که بستر نشاط اجتماعی را فراهم کنیم تا در هر شرایطی متناسب با حزن و شادی در کنار مردم باشیم. چارچوبی در نظر گرفته شده که این اقدامات مردمی نهادینه سازی شود.
آقای زاکانی با بیان اینکه بالغ بر هزار موکب مردمی جشن امام رضاییها را برگزار کردند، تصریح کرد: تعداد ثبت نام اولیه بیش از هزار و ۵۰۰ مورد بود و به دلیل اینکه فضا بیش از این فراهم نبود، از ۵۰۰ موکب عذرخواهی و هزار موکب برپا شد.
هتل ولنجک مجوزهای قانونی لازم را اخذ کرده است؛ اشکالات مطروحه را کارشناسان پاسخ دادهاند:
وی در پاسخ به موضوع هتل ولنجک نیز گفت: در سال ۱۴۰۰ شانزده پروانه بلندمرتبه سازی، در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۴ مورد، در سال ۱۴۰۲ تا حدود ۲۶ مورد و سال ۱۴۰۳ حدود ۲۵ مورد پروانه بلند مرتبه سازی صادر شد که این میزان از کل برجهایی که سال ۹۱ صادر شده کمتر بوده است و این روال در حد همان روال سالهای قبل از این دوره است. برج بلند مرتبه بستگی به اقتضای مکان و محل دارد.
این هتل، اما مجوز شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده پنج دارد. زمین آن برای هتل دیده شده است و تمام ایرادات توسط متخصصین رد شده است. ما نمیتوانیم با نگاههای ژورنالیستی و خبری شهر را اداره کنیم و به آن توجه کنیم. این هتل هیچ منع قانونی ندارد و برای جنبههای گسل و مسائل دیگر نیز پاسخ کارشناسی داده شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرآنلاین مبنی بر عمر کوتاه مدیریتی در مدیران این دوره شهر گفت: مدیریتهای ما ثبات دارد، اما با مدیران تعارف نداریم. ضمن اینکه در هر موقعیتی که تغییر میدهیم میبینیم چه مدیری در چه موقعی به کار ما میآید. هر جا ببینیم که داریم به رکود مختصر میرسیم به سرعت تغییرات با هدف ایجاد سرعت را داریم.
سطح همکاریها با شهرهای روسیه تقویت میشود:
شهردار پایتخت درخصوص برقراری ارتباط با شهرهای روسیه، نیز گفت: روسیه کشوری بسیار بزرگ در همسایگی ماست و میتوانیم در بالاترین حد این تعامل را داشته باشیم. سیاست اصلی ما در این همسایگی، ارتباط و تعامل ویژه با این کشور است و مقدماتی برای همکاری فراهم شده است. البته این سطح از همکاری برای بنده قانع کننده نیست.
وی افزود: شهردار کازان با همکاری ما مقدماتی را طراحی کرد که این تعامل تشدید شود. ۶ ماه پیش قرار بود سفری به مسکو داشته باشیم که به دلیل اقتضای شرایط این سفر صورت نگرفت. در آیندهای نزدیک با سفر بنده یا شهردار مسکو این همکاری تقویت خواهد شد. همکاری سن پترزبورگ نیز برای ما اهمیت دارد. آقای زاکانی گفت: در زمینه تکنولوژی، مدیریت میادین میوه و تره بار و سایر بخشها میتوان همکاریهایی داشت، اما این شرایط هنوز قانع کننده نیست و باید تعاملات افزایش یابد.
وی با بیان اینکه حضور ما در بریکس پلاس و در ادامه حضور در آفریقای جنوبی و همچنین حضور در بروکسل و چین در سالهای قبل از جمله اقدامات در حوزه دیپلماسی شهری است، تصریح کرد: ما روندی را دنبال میکنیم که تعامل جدی در دیپلماسی شهری برقرار شود. شهردار تهران تاکید کرد: این اهمیت دارد که دور از فضای تنش زا ارتباط مؤثری با شهرهای مختلف دنیا برقرار کنیم.
شهردار تهران در پاسخ به پرسشی در مورد آخرین روند ساماندهی معتادان متجاهر در دوره ششم مدیریت شهری با راه اندازی قرارگاه اجتماعی، یادآور شد: ما وقتی وارد شهر شدیم ۲۳ هزار معتاد متجاهر در سطح پایتخت داشتیم. هشت هزار و ۵۰۰ نفر در مراکز ماده ۱۶ بودند و کل این مراکز ۱۱ هزار نفر گنجایش داشت. با تشکیل قرارگاه اجتماعی، کمک شد که این مراکز توسعه یابد.
وی افزود: شهرداری تا پیش از این دوره یک ظرفیت مرکز ماده ۱۶ هم نداشت و ما علاوه بر بهبود شرایط، بالغ بر هشت هزار تخت در مراکز ماده ۱۶ ایجاد کرد. امروز ۲۴ هزار نفر ظرفیت با همکاری تمام دستگاهها ایجاد شده است. تابستان گذشته ۲۱ هزار نفر در مراکز حضور داشتند، اما متأسفانه از شهریور سال قبل تعهدات تأمین اعتبارات برای مراکز فشافویه، سروش و زیادیان انجام نشد، زیرا دستگاه اجرایی باید این تأمین اعتبار را انجام میداد و این باعث شد که آزادسازی صورت بگیرد.
آقای زاکانی با بیان اینکه همین موضوعات سبب شد که مجدد با چالش مواجه شویم، تصریح کرد: بخشی از این چالش در ماههای اخیر جبران شد و امروز ۱۶ هزار نفر در مراکز مستقر هستند. زمانی ۹۰۰ نفر به مدت ۱۷ سال در ۵۴ هکتار از اراضی فرحزاد مستقر بودند و امروز معتادی در آن نمیبینیم به طوری که فرحزاد به یک تفرجگاه تبدیل شده است. در کوه سنگی هم معتادان جمع آوری شدند. امروز کلونی در سطح شهر نمیبینیم. وی ادامه داد: مشکلات پیش آمده به قرارگاه اجتماعی برنمی گردد و متأسفانه نبود صیانت توسط مراکز صورت نگرفت. قرارگاه اجتماعی تجربه بسیار موفقی است که همچنان ادامه دارد.
کاهش ۲۵ درصدی پیامهای انتقادی در سه ماه اخیر:
آقای زاکانی درباره وضع شهر در بخشهای مختلف و تطابق نگاه شهردار تهران با نگاه مردم دربحث مدیریت شهری توضیح داد: بازخوردهایی از سامانه ۱۳۷ میگیریم و در نواحی تیمهایی داریم که وظیفه رصد و رفع مشکلات را دارند. در سال گذشته پیامهای ما نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳ درصد کاهش داشته و در سه ماه اخیر ۲۵ درصد و در اسفندماه ۳۵ درصد کاهش داشتیم. در فروردین سال ۱۴۰۴ نیز نسبت به سال قبل ۱۱ درصد و نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۱۷ درصد کاهش پیامها را داشتیم. رشد جدی در ارائه خدمت به مردم داشتیم و این از افزایش رضایت در حوزه نگهداشت شهر حکایت دارد.
شهردار تهران افزود: همچنین در ۱۰۰ معبر از منطقه ۲ مخازن زباله را جمع کردیم و به داخل مجتمعهای مسکونی و آپارتمانها بردیم تا بتوانیم تفکیک از مبدأ را داشته باشیم. ۶۰ درصد مخازن نیز در این دوره نوسازی شده و الباقی در برنامه نوسازی قرار دارند؛ بنابراین ما شیوه کارکرد را تغییر دادیم و طوری کار کردیم که افزایش رضایت مردم را داشته باشیم. در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲۶ پیمانکار زبالهتر و ۲۲ پیمانکار زباله خشک داشتیم که به ۱۴ و بعد از آن به ۲۲ پیمانکار تبدیل کردیم. تلاش میکنیم که شرایط بهتری داشته باشیم و اگر مسیر زباله سوز نیز طی شود شهر شرایط نوینی را تجربه خواهد کرد.
در ۴۴ماه اخیر به طور میانگین روزانه یک اتوبوس به شهر اضافه شده است
وی با پرداختن به موضوع حمل و نقل عمومی گفت: در طول این دوره از مدیریت شهری، روزانه یک اتوبوس به شهر اضافه کردیم و ۳ هزارو ۲۲۳ اتوبوس از داخل و خارج در حوزه دیزلی و ۳ هزارو ۵۰۰ اتوبوس برقی را قرارداد بستیم. تا پایان سال حدود ۸۰۰ اتوبوس دیگر تحویل میگیریم. در حالی که به ما ۸۶۰ اتوبوس فعال تحویل داده شد و حتی در دوره قبل مدیریت پنجم شهری در طی ۱۲ سال ۱۵۰۴ اتوبوس توسط شهرداری خریداری شده بود.
۴ تا ۵ هزار میلیارد گردش مالی مافیاهای زباله:
آقای زاکانی درباره زباله گردهاگفت: متاسفانه این مساله و این مشکل وجود دارد. آمار بالایی از کودکان خیابانی تهران از اتباع هستند که با مجموعههای مختلف دست به دست هم دادیم و بخشی از آنها ساماندهی شدند. درباره کتفی کولیها هم با پیمانکاران هر منطقه صحبت کردیم و متولیان ما یعنی مناطق و سازمان پسماند مسئول جمع آوری این افراد هستند. ضمن اینکه دستگاه قضا و وزارت دادگستری نیز با جدیت به این موضوع ورود پیدا کرده است. ما به دنبال ریشه کنی این مشکل هستیم. ۴ تا ۵ هزار میلیارد گردش مالی در این عرصه وجود دارد.
شهرداری در بالاترین حد برای برگزاری مجمع بین المللی گفت و گوی تهران همکاری میکند:
شهردار تهران در ادامه درخصوص برگزاری مجمع بین المللی گفت و گوی تهران با حضور دیگر کشورها و نقش شهرداری در این مجمع، اعلام کرد: این رویداد بسیار بزرگ به میزبانی وزارت امور خارجه برگزار میشود که اثرگذار خواهد بود. بنده نیز یکی از سخنرانان این رویداد هستم و شهرداری در بالاترین حد برای برگزاری آن همکاری میکند.
۸۴درصد تصفیه خانههای تهران در دوره اخیر مدیریت شهری ساخته شده است
آقای زاکانی در مورد بحران آب در تهران گفت: کمبود آب یک موضوع جدی برای ایران و دیگر کشورهااست. ما تمهیدات مختلفی در نظر گرفتیم و یکی از این تمهیدات این است که مصرف آب در فضای سبز را به سمتی ببریم که گونههای کم آب بر استفاده شود و یا روشهایی برای استفاده کمتر از آب دنبال شود. استفاده از روانابها به واسطه ایجاد مخازن و همچنین بازچرخانی آب نیز در دستور کار قرار گرفته تا به بهترین شکل با شرایط اضطراری ایجاد شده مقابله کنیم.
وی افزود: هفت میلیون متر مکعب از بازچرخانی در ابتدای دوره استفاده میشد که امسال به ۵۶ میلیون متر مکعب رسیده است. میزان ذخیره مخازن در مجموع دو میلیون متر مکعب است که در دوره ششم میزان ذخیره مخازن آب ۶۰۰ هزار متر مکعب یعنی به میزان ۳۰ درصد افزایش یافت. ما ۶ تصفیه خانه محلی در شهر داریم که پنج تصفیه خانه در دوره ششم مدیریت شهری ساخته و اضافه شده است. طول خطوط انتقال آب هفت میلیون متر است که دو میلیون متر آن در دوره ما احداث شده که نشان دهنده توجه ما به موضوع آب است.
آقای زاکانی با بیان اینکه براساس هماهنگیها با وزارت نیرو، پنج همت برای آبرسانی به تهران تخصیص داده شده، یادآور شد: یک همت از این رقم پرداخت شده و مابقی آن به تدریج پرداخت خواهد شد.
افزایش حدود ۳۰۰ هکتاری سرانه تفرجگاهی در جنوب تهران
شهردار تهران درباره اقدامات مدیریت شهری برای کاهش فاصله جنوب و شمال شهر، گفت: از ۱۰۰ درصد طرحهای اجرا شده در شهر و از ۱۸۰ پویش امید و افتخار، ۶۶ درصد پایین خیابان انقلاب بوده است. اهتمام ما این بود که شمال تهران را فراموش نکنیم، اما عمده تلاش ما در جنوب شهر باشد تا بتوانیم توزیع عادلانه خدمات را محقق کنیم.
آقای زاکانی ادامه داد: در سال جاری توسعه خدمت در جنوب شهر را با شدت بیشتری دنبال میکنیم. امسال بزرگراه یادگار امام از میدان جی تا میدان فتح و بلوار بهار افتتاح میشود. مرحله دوم بزرگراه شهید بروجردی نیز امسال به بهره برداری خواهد رسید. آزادراه شهید شوشتری نیز که از منطقه ۱۵ آغاز و به منطقه ۴ ختم میشود از جنس خدمت به مردم جنوب شهر است.
وی با بیان اینکه طرحهای سنگینی برای جنوب شهر پیش بینی شده است، تصریح کرد: در شن چاله منطقه ۱۸ که ۹۰ هکتار است، بزرگترین مرکز تفریحی شهر ساخته میشود. در منطقه ۱۵ نیز در ۱۵۰ هکتار مراکز تفریحی و فرهنگی دنبال میشود. در ۳۸ هکتار در منطقه ۲۰ نیز اولین اکوپارک کامل شهر را در سال جاری افتتاح میکنیم که تمام الگوهای زیست محیطی در این فضا قابل رؤیت است و تالاب، مسیر دوچرخه سواری، انرژی خورشیدی و دیگر موارد در آن پیش بینی شده است. همچنین مجموعه بزرگی در محدوده بی بی شهربانو در نظر گرفته شده بود که افتتاح خواهد شد.
وی افزود: این اقدامات پیش بینی شده که فاصله جنوب و شمال شهر کاهش پیدا کند.
منبع:خبرگزاری صدا و سیما
کد مطلب: 40385